Get Adobe Flash player

Adásidő

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Tippek az autókozmetikából

A tél közeledtével egyre fontosabbá válik, hogy megfelelően gondoskodjunk járműveink védelméről. Sajnos nem mindenkinek van lehetősége féltve őrzött autóját legalább tavaszig egy meleg garázsban tárolni éjszakánként, többek között nekik is szeretnénk néhány hasznos tanáccsal szolgálni, hogy tavaszig ne öregedjen éveket a családi kedvenc. Egy autókozmetika vezetőjét kértük segítségül, hogy mondja el, mire figyeljünk a következő hónapokban. Néhány dologra talán nem is gondolnánk...

-Mire kell ilyenkor jobban odafigyelnünk, mint az év többi részében? Tartsuk garázsban az autót?

A garázs egyetlen esetben nem előny. Zárt helyen tartott autónál ügyelni kell arra, hogy a kerékjáratban, az alvázon és az élekben lerakódott, befagyott só leolvadás után újra feloldódik és visszafagyásig, illetve a következő mosásig "végzi a dolgát". Érdemes tehát a zárt helyen tárolt autót alaposan lemosni, mielőtt beállunk vele. A hagyományos só -7 Celsius fokig nem fagy meg. Tehát ha nem mostuk meg az autót és a hőmérséklet -7 fok alatti, rövidebb időre érdemesebb inkább kint hagyni.

Mosás után, amikor beparkoltunk a garázsba, kapcsoljuk ki a belső világítást, az ajtókat pedig csak egy kattanásra csukjuk be, hogy a gumi tömítések is ki tudjanak száradni reggelre. Ezzel elkerülhető, hogy a nedvesen maradt tömítésektől reggelre befagyjon az ajtó, esetleg nyitáskor megsérüljenek a tömítők.

Fontos, hogy autómosásnál ügyeljünk a kerékjáratok, ajtóélek és az autó első, és hátsó részeinek alapos, bő vízzel való kimosására. Ezekben a résekben bújik meg a legtöbb só és sajnos az autók döntő többségének a hátsó ajtók élei és a csomagtérajtó a gyenge pontja, itt indul leghamarabb a korrózió. Elöl, amennyire lehetséges, mossunk be a hűtőrács mögé is. Az előttünk haladó járművekről felverődő sós szennyeződés bejut a hűtő-rendszer lamellái közé és gyakorlatilag elmarja őket, hiszen a hűtők, klímahűtők jó része alumínium. Ezzel megelőzhető az idő előtti hűtőcsere.

Az autómosóba beállva ne rugdossuk a sárvédőket, vagy a lökhárítót, hogy kiessen a hó és az összefagyott latyak. Ekkor előfordulhat, hogy a hidegtől megmerevedett műanyag elemek a rugdosástól eltörnek. Várjunk inkább, amíg a meleg víztől ezek maguktól leesnek.

Távirányítós központi zár nélküli autóknál a zárolajozót ne felejtsük éjszakára az autóban. Ez ugyan már százszor lerágott csont, de reggel hasznos lehet, ha befagyott a zár. Érdemes továbbá az ajtók körüli gumitömítéseket szilikon spray-vel lekezelni, hiszen víztaszító hatású, ezzel is megelőzhető az ajtók befagyása. A lefagyott szélvédőt amennyiben időnk engedi, inkább olvasszuk le. Az üvegfelületen lerakódott apró, szemcsés szennyeződések a jég kaparása közben karcolják az üveget.


Ilyenkor már késő

-Milyen károkat okozhat autónkban az útburkolatra kiszórt só?

Nem csak a sótól kell tartanunk, bár önmagában is komoly ellensége a járműveknek. Az autó oldalain és hátulján minden fékezéskor nagyon apró fékpor szemcsék rakódnak le. Ez nedvességgel és sóval keveredve olyan vegyületet alkot, ami képes kilyukasztani az autó fényezését, ez pedig rövid időn belül korrózióhoz vezet. Ezért érdemes kézzel, szivaccsal is átmosni az autót, nem csak a benzinkutakon rendszeresített magasnyomású mosókkal. Ha ezt a szennyeződést nem távolítjuk el megfelelően a fényezésről, az minden alkalommal, amikor nedvesség éri, rongálni fogja azt. A fékbetét pora természetesen az év többi részében is hasonlóan viselkedik, ezért erre folyamatosan érdemes odafigyelni.

-Az elérhetetlen üregekből hogyan tudjuk eltávolítani a lerakódott sót? Milyen gyakran érdemes ezt megtennünk?

Amikor tehetjük, autókozmetikában, a megemelt autó alvázát, forró, magasnyomású vízzel mosassuk le. Fontos, hogy ezt a feladatot tapasztalt személy végezze a legjobb eredmény elérése és a biztonság érdekében. Fontos továbbá, hogy csak az ilyen célra kialakított helyen végezhető alvázmosás, hiszen a járművekről lefolyó szennyeződés veszélyes hulladéknak minősül, ezért ne álljunk neki otthon.

-A téli hónapokra sokan nem cserélik le az alufelnit, csak a gumit. Nekik mire kell ügyelniük azon túl, hogy ne csússzanak neki a padkának?

Télen az alumínium felni nem a legjobb választás, hiszen a legkisebb sérülésnél is bejut a fényezés, vagy lakk alá a só és "kráteresre" marja az alumíniumot. Ilyenkor sok esetben menthetetlenül tönkre megy a felni fényezése. Ha mégis az alufelni mellett döntünk télen, ügyeljünk arra, hogy a fényezése sértetlen legyen és mindig mossuk meg alaposan.

-Nem a legszebb, de annál hasznosabb a gumiszőnyeg. Miért?

Ha télen nem használunk gumiszőnyeget, a cipőnkről leolvadó hó lassan bejut az autó kárpitja alá. Ez a nedvesség nem szárad ki, csak a nyári időszak beköszöntével, amikor a nap "kisüti" belőle. Addig viszont naponta lassú, de biztos folyamattal korrózióhoz vezet. Ebben talán a legrosszabb, hogy nem látjuk, mi zajlik a kárpit alatt, így mire azt észrevesszük, már biztosan késő. Jelei viszont vannak:

Ha azt tapasztaljuk, hogy az autónk ablakai belülről gyakran párásodnak, szinte bizonyos, hogy az átázott, nedves kárpit okozza. Az újabb modelleknél már gondoltak a probléma kiküszöbölésére. Példaként említeném B5-ös Passatot, abban laminált, műanyag bevonattal ellátott a padlókárpit karosszéria felöli része, ezért a nedvesség nem tud eljutni a lemezfelületig. De ezekben a modellekben is használjunk gumiszőnyeget legalább a téli időszakban, hiszen a nedvességtől a párásodás ugyanúgy jelentkezik, mint bármelyik autóban, illetve egy idő után kellemetlen, állott szagú lesz az utastér, valamint a penészgombák megjelenése miatt az egészségünkre is negatív hatással lehet.

-Idősebb, vagy újra fényezett autóknál itt-ott előbújik a rozsda, legyen annak bármilyen gondos is a tulajdonosa. Meg kell-e ijednünk, ha ilyet látunk, vagy ha időben észrevesszük, még könnyedén orvosolható?

A felületi rozsdásodást még időben megállíthatjuk, ha rozsdaátalakító folyadékkal kezeljük a megtisztított, problémás felületet. Ezeknek a folyadékoknak általánosan 12 óra a teljes száradási ideje. Ezután nagyon finom (2000-es, 2500-as) csiszolópapírral, vizesen enyhén megcsiszoljuk a felületet, majd színtelen, vagy az autó színével megegyező javítófestékkel lezárjuk a további korrózió elöl. Ezzel időt nyerhetünk a rozsdával szemben, de sok esetben nem is jelentkezik újból a probléma. Mindenképpen ajánlott viszont egy autófényező felkeresése a probléma végleges megszüntetése érdekében.

(B)


Nagyításhoz kattints a képre!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés