Get Adobe Flash player

Adásidő

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nem tilos, ajánlott a driftelés

Minden évben kisebb-nagyobb balesetek fordulnak elő a forgalomban driftelgetés miatt, amit általában az első jelentősebb havazáskor előbújó versenypilóta énünknek köszönhetünk. Van azonban egy fontos dolog, amiről kevesen tudnak, miszerint nem tilos a csúszkálás, ha a forgalmat nem zavarjuk. Ennek most bizonyára sokan örülünk, mielőtt azonban rohannátok az autóhoz, nézzük, hogy mi is a valóság.

 

Cikkünk alapja egy közlemény, melyet két éve az Országos Rendőr Főkapitányság Szóvivő Irodája adott ki. Mivel a jogszabályok az utóbbi időben gyakran változnak, jobbnak láttuk, ha utána járunk, hogy megállja-e még a helyét a tartalom. Pontosan egy évvel ezelőtt egy rövid levélben megkerestük az ORFK Sajtóügyeletét, de a választ nem tőlük kaptuk meg, hanem érintettség kapcsán közvetlenül az illetékes személytől érkezett válaszlevél.

 

Palágyi István, az ORFK vezető főtanácsosa és nem mellesleg a Groupama Garancia Vezetéstechnikai Centrum instruktora jelezte, hogy szívesen áll rendelkezésünkre a kérdések megválaszolásában. Nem is haboztunk, rögtön felhívtuk. Megérte. Számos értékes információval lettünk gazdagabbak. Az is kiderült, hogy a helytálló közlemény tartalma is az ő tollából származik, ahogyan egy fontos mondat is, amit mindenkinek érdemes jól az eszébe vésni, hiszen a jó pap is holtig tanul: "Gyakorolni, gyakorolni és még többet gyakorolni". Tudomásunk szerint a helyzet a mai napig sem változott, ennek fényében figyelmesen olvassátok tovább a cikket.

 

Sem kezdő, sem pedig haladó, rutinos vezetőknek nem szégyen a gyakorlás, hiszen egy élet egy pillanaton múlhat. Ezért fontos, hogy minden körülmények között megfelelően tudjunk cselekedni, a balesetek elkerülése érdekében. Bár már lassan februárt írunk, még csak most kezdődik az igazi tél, ami éppen megfelelő lehet egy kis gyakorlásra, örömautózásra. Megtehetjük ezt egy vezetéstechnikai tréning pályán is profi trénerek segítségével, de aki nem engedheti meg magának a képzés költségeit, annak ingyen is adott a lehetőség, hogy felkészülhessen egy nem várt balesethelyzet elkerülésére.

 

 

Keressünk egy biztonságos helyet, ahol a forgalmat és a környéken lakókat nem zavarjuk. Ez lehet akár egy nyitva tartási időn kívüli bevásárlóközpont, vagy szupermarket parkolója is, de számítanunk kell rá, hogy ezek őrzött területek és nem leszünk a biztonsági őrök kedvencei. Viszont bizonyára a legtöbb településen találunk a gyakorláshoz megfelelő területet. Vizsgáljuk meg, hogy ne legyenek a közelben padkák, árkok, oszlopok, vagy egyéb egyenetlenségek, mert ezek komoly károkat okozhatnak az autónkban. Vihetünk magunkkal különböző tereptárgyakat is, például karton dobozokat, amik nem okoznak kárt szeretett járművünkben, mégis remek pályát tudunk belőlük építeni. Előnyös, ha nem egyedül megyünk, hanem van egy segítőnk, aki az elsodort „pályaelemeket" helyreállítja és figyeli, nehogy valaki váratlanul arra tévedjen és védtelen tereptárgyként végezze.

 

Lehetőség szerint nyugodtan, kipihenten és megfelelő műszaki állapotú járművel érkezzünk a gyakorlás helyszínére. A pályákat fokozatosan nehezítsük, ne akarjunk rögtön túl sokat, hiszen időre van szükségünk, hogy feldolgozzuk a friss tapasztalatokat. (A profi pilóták is lábbal hajtós Moszkviccsal csajoztak először a kerületi óvoda bejáratánál. - (B)) Ne hajtsunk túl gyorsan, nem ezért vagyunk ott, hanem rutint szerezni, na és egy kicsit levezetni a hétköznapok feszültségeit. Megkérhetjük segítőnket, hogy dobja elénk a dobozt, ezzel szimulálva egy gyalogost, vagy egy kisállatot. Próbálgassuk a fékezést, ismerjük meg autónk képességeit és tegyük próbára magunkat!

 

Tartsuk szem előtt, hogy havas, jeges úton a legjobb téli gumival, ABS-szel és a rengeteg hárombetűs elektronikával felszerelt csúcsautók sem képesek átírni a fizika törvényeit, maximum a probléma bekövetkezésének esélyét csökkentik. Manapság nem ritka, hogy akár harminc évnél is idősebb autókkal közlekedünk, melyek jelentős része már átesett egy komoly felújításon, hiszen többségük már fiatalok kezei alatt született újjá a következő harminc évre. Mégis komoly szükségünk van a megszerzett rutinra, hiszen amikor ott az elkerülhetetlen pillanat, akkor ez lehet a legnagyobb segítségünk. Tehát gyakoroljunk amikor-és ahol csak tudunk, élvezzük a tanulást, első a biztonság.

(B)

 

"Egyszerűbb" közúti közlekedési vészhelyzetet gyakorolni csak életszerű körülmények között lehet.

 

Évszakváltáskor hasznos egy kis gyakorlás például csúszós, jeges úton. Magát a csúszást, a gépkocsi hirtelen kormánymozdulatra történő "viselkedését", a fékezést, a sodródást, a gumi tapadását, az autó képességeit − és a vezető felkészültségét − próbára kell tenni.

 

Nem tilos közúton is ezeket kipróbálni, de csak forgalommentes területen és fokozott figyelem mellett. Előnyt és nagyobb biztonságot jelent az, ha segítőtársunk figyeli, nem közeledik-e más jármű vagy személy. Ajánlott ellenőrizni, biztonságos-e az ottani környezet (nincs mély árok, fa vagy oszlop a közelben).

 

Hangsúlyozni kell, hogy közlekedési szabályszegés vagy a forgalom zavarása nem történhet gyakorlás címén!

 

Nagyobb biztonságot és szakértelmet ad, ha vezetéstechnikai tanpályán szakemberek (trénerek, instruktorok) vezetésével gyakorolhatunk. Itt elméleti felkészítés után alapozással, fokozott terheléssel tréningen sajátíthatják el a legfontosabb ismereteket. A rendőrség ezt a megoldást javasolja. Természetesen itt fizetni kell a képzésért, de arányaiban kevesebbet, mint amennyi kár keletkezhet, ha bekövetkezik egy baleset, nem beszélve a személyi sérülésről.

 

Az egyik legjobb prevenció a közúti közlekedés szabályainak betartása, melyhez további vezetéstechnikai ismereteknek kell párosulnia!

 

ORFK Szóvivői Iroda

Cikkünk kizárólag baleset megelőzési céllal jelent meg, a szövegértési problémákból adódó félreértésekért felelősséget nem vállalunk! Előfordulhat, hogy amikor ezt a cikket olvasod, annak tartalma a jogi háttér megváltozása miatt már nem időszerű, vagy téves. A cikk pontosságáért és hasznosságáért szerkesztőségünk mindent megtesz, de olvasáskor kérjük a megjelenés dátumát figyelembe venni.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés