Get Adobe Flash player

Adásidő

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Interjú Kárai Tamással

Rendkívüli, interaktív cikksorozatot indítottunk útjára “Kérdezd kedvenc sportolód” címmel. A kezdeményezés célja, hogy a hazai technikai sportokból ismert versenyzőket és a rajongókat egy lépéssel közelebb hozzuk egymáshoz.

Elsőként Kárai Tamás kétszeres Autocross Európa Bajnokot kértük, hogy válaszoljon a nézők, olvasók kérdéseire, aki örömmel tett eleget a felkérésnek.

 

-Milyen ötletnek tartod a kezdeményezést? Szükségesnek érzed, hogy a rajongók ilyen módon kapcsolatba léphessenek a pályán elérhetetlen sportolóval?

Jó ötletnek tartom, de én nem vagyok egy elérhetetlen sportoló. Bárhol, bármikor szívesen beszélgetek a szurkolóimmal vagy csak az autósport iránt érdeklődőkkel. Köztudott, hogy nem vagyok egy nagy társasági figura és inkább a háttérben maradok, de az autósport egészen más.

 

-Immáron kétszeres Európa Bajnokként van-e benned teljesítési kényszer a szurkolók felé a következő szezonra nézve?

Elsősorban a saját céljaimnak szeretnék megfelelni. Mindenki győzelmet vár el tőlem versenyről versenyre, de ez nem mindig sikerül. Én akkor vagyok elégedett, ha jól érzem magam az autóban versenyzés közben.

 

-Mekkora plusz erőt adnak a szurkolók, rajongók és hol vannak Veled legtöbben? Milyen az igazi Kárai FAN?

Jól eső érzés, amikor végigsétálok a depóban vagy épp a nézőtéren és mindenki gratulál az elért eredményeimhez. Két futam között természetesen az autó felkészítése a legfontosabb, de akkor van időm a szurkolókra is. Versenyzés közben próbálom kizárni a külvilágot és csak az adott feladatra összpontosítok. Hogy milyen egy Kárai FAN, arra nem tudnék konkrét választ adni. Az autocrosshoz, mint szakághoz is külön elhivatottság kell és ez jellemző a szurkolóimra is.

 

-Eléggé kemény stílusban versenyzel. Mindig trepnin van a pedál, vagy vannak tartalékok a váratlan helyzetekre?

Mindig csak ennyit autózok ki az aktuális autóimból, amennyi éppen szükséges. Mivel az autocrossban és a rallycrossban is álló rajt van, fontos, hogy adott pillanatban 100%-ot nyújtsak az autóval együtt. Ha már magabiztos előnnyel vezetek, spórolni szoktam a leintésig.

 


 

-Megéri versenyezni? És itt nem az anyagiakra gondolok.

A versenyzéssel tudok csak kikapcsolódni a hétköznapokból. Így is folyamatosan gondolkodom, hogy mit hogyan kellene csinálni, de abban a pillanatban, amikor elindulunk egy versenyhétvégére, mintha egy kapcsolót fordítanék el magamban.

 

-Történtek fejlesztések a Skodán a tavalyi szezon óta? Mit tud most az autó?

Minden évben kitalálunk valami újat. Minden versenyen kialakítunk valami mást, ami addig nem volt. Törekszem arra, hogy ne álljunk meg, haladjunk előre. A Fabia most 520 lóerő körül mozog.

 

-Van élet a Skoda után? Biztosan elgondolkodtál már azon, hogy mi a következő. Csak eshetőségeket sorolj fel, ami már megfordult a fejedben.

Biztos van, de még nem gondolkoztam konkrét autóváltáson, mert évekig homológ a Skoda Fabia, vagyis engedélyezett vele a versenyzés.

 

-Az Autocrosson és a Rallycrosson kívül van még olyan sportág, amiben szívesen megmérettetnéd magad, ha a körülmények lehetővé tennék?

Ebben jól érzem magam, nem szeretnék váltani.

 


 

-Kit tartasz legnagyobb ellenfelednek?

A hazai mezőnyben Harsányi Zolival szoktuk a legnagyobb csatákat vívni rallycrossban, míg a nemzetközi futamokon autocrossban a cseh Václav Fejfarral kerülgetjük egymást. Ez azonban csak pillanatnyi helyzetkép. Nem tudom, hogy idén kikkel fogok találkozni a rajtvonalnál, de állok elébe.

 

-Melyik pálya fekszik Neked a legjobban?

Nagyon szeretem a jó minőségű, technikás pályákat, ahol az autó is jól érzi magát. Az EB-n a lett és az olasz pálya a kedvenc, míg itthon természetesen Nyirád és Kakucs. De ez időjárás függő is. :-)

 

-Kedvenc sztori versenyen?

Emlékezetes maradt számomra az 2013-as matschenbergi (Németország) verseny, amikor két motorunk is tönkrement és a szerelőim egy éjszaka alatt építettek egy harmadik motort, ott a sátrunk alatt, amivel másnap megnyertük a döntőt.

 

-Kikből áll a Kárai Motorsport, akiknek köszönhetően mindig üzembiztos autóval állhatsz rajthoz?

Évek óta Király Zsolt a főszerelőm, vele még akkor kerültem munkakapcsolatba, amikor az első nemzetközi versenyemen elindultam. Az ő szakmai tudásában maximálisan megbízom. Ő végzi az autó felkészítését, átalakítását és a futamokon a Skoda „agyába”, mármint a computerébe is belelát. Nekem fontos, hogy autóim Magyarországon készüljenek. A motorjaim is itthon, Orosházán készülnek, Korcsok Albert kezei által. Vele órákat el tudunk beszélhetni egy- egy sűrítési beállításon vagy a maximális teljesítményekről. A programozásokért Kulin Ferenc felel, akivel tavaly kezdtük az együttműködést, és íme, megérte. Mellettük természetesen a vállalkozásomban dolgozó kollégák is kiveszik a részüket.

 


 

-Részt veszel az autó fejlesztésében, szervizelésében is vagy a csapat Nélküled is tudja a dolgát?

Tudják, hogy mi a dolguk, de szeretek minden változtatásról, beállításról tudni. Jól összedolgozunk a futamok között, hiszen ők kívülről látnak engem és pedig belülről érzem az autó mozgását.

 

-Kárai-Kárai testvérpárost mikor láthatunk egy autóban versenyezni?

Kisebb rally versenyekre szoktam beülni Péter öcsém mellé, csak bohóckodásként, hiszen neki van állandó navigátora, én pedig egyedül versenyzem az autóban. De ki tudja, mit hoz még a jövő?!

 

-Mit csinálsz, amikor nem versenyzel? Beleülsz még a darus kocsikba?

Természetesen igen. Egy fuvarozási vállalkozást vezetek, ami minden időmet leköti. Szeretem ezt csinálni és sokszor jól esik újra visszaülni a kormány mögé, mint sofőr vagy a darukkal elvégeznie egy-egy feladatot. A maradék időm természetesen a családomé.

 

-Bérelhető a csapatbusz? (pl. legénybúcsúra) :-)

El kell, hogy keserítsem az érdeklődőket, de nem. Csak a versenyzésre használjuk.

 

NÉZŐINK KÉRDEZTÉK:

 

-Miért éppen ezt a Skodát választottad versenyautónak? (Háfra Zsolt)

Nagyon jó kiállású, megbízható autónak tartottam, még a választás előtt is. A hétköznapokban egy német gyártmányú autóval közlekedem és ugye a Fábiának is német lelke van.

 

-Melyik versenyen volt az a pillanat amikor "zabszem” sem ment volna fel"? (Nagy Attila)

Alapvetően nem vagyok izgulós típus. De a magyar helyszíneken mindig idegesebb vagyok.

 

-Hallottunk már olyanról, hogy valaki egy meghatározó személy (példakép) miatt kezdett el versenyezni. A kérdésem az lenne, hogy neked van-e ilyen, és ha igen ki Ő miért és hol találkoztál vele vagy magával a sportággal? (Széll Dániel)

Nincs példaképem. Orosházán tetszett meg maga a sportág és úgy döntöttem, hogy kipróbálom.

 

-Mennyire tetszett a Máriapócsi rendezvény, pálya? (Baranyi Sándor)

Bármikor szívesen versenyzem ott, csak az éjszakai futamokat felejtsük el.

 

-Pályafutásod elején egy S2-es Audival szerepeltél a magyar bajnokságban. Mit lehet tudni erről az autóról, és mennyire nőtt a szívedhez? (Ifj.Keleti István)

Ezzel a típussal kezdtem, tehát nagy nyomott hagyott bennem. A jelenlegi típusokhoz képest elavult technika és nehezebben is kezelhető.

 


Az egykori Audi S2

 

-Új év, új tervek...?! Mik a céljaid az idei évre? Az autódon lesz valami újabb fejlesztés vagy esetleg egy teljesen új versenygéped lesz?! Idén is sok sikert kívánok! (Andikafoto)

Köszönöm. Az autó marad és csak kisebb fejlesztések tervezünk. Szeretnék 2014- ben is hasonló sikereket elérni, mint az elmúlt évben.

 

-Nem gondolkodtál még el azon, hogy esetleg áttérj nemzetközi szinten is a rallycrossra esetleg más márkával? (Kelemen József)

Többször említettem, hogy a rallycrosst fejlődési lehetőségnek tartom. Terveim között szerepel a nemzetközi szereplés is, de az még kérdéses, hogy milyen autóval.

 

-Hogyan zajlik Nálad egy A döntőre való felkészülés? Vannak ezekre a percekre jellemző mozdulatsoraid? Mire gondolsz a 10 mp-es tábla felmutatásakor? (Lind Zsolt)

Van egy versike, amit szoktam mondogatni, ezzel is ráhangolom magam a döntőre, a rajtra koncentrálok. Arra szoktam gondolni, hogy elsőnek szeretnél elfordulni az első kanyarban.

 

-2014-ben szeretnénk hazai futamokat hozni a régi-új egri pályára. Van arra lelhetőség, hogy téged is itt lássunk? (Németh Tamás)

Nincs kizárva, ha nem ütközik valamelyik bajnoki futammal, szívesen megnézném.

 

-Kedves Tomi! Ha hármat kívánhatnál az autósporttal kapcsolatban, mik volnának azok? (Hajósi Hajóka Miklós)

Minél több futamon rajthoz tudjunk állni, kevés technikai problémánk legyen és sok- sok döntőt nyerjünk meg.

 

-Mi segítette elő leginkább azt a döntésedet, hogy ezt a sportot szeretnéd űzni? (Bíró Beatrix)

Az orosházi autocross versenyek és a családias hangulat.

 

Köszönjük, hogy a rendelkezésünkre álltál, sok sikert és jó eredményeket kívánunk a 2014-es szezonra!

(B)


Kapcsolódó cikkek (címkék szerint)

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés