Get Adobe Flash player

Adásidő

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Helyzetjelentés Kovásznáról

Vannak a programban változások de így is fantasztikus - meséli Sipos Zoli az E36 pilótája.

Mesélj az olvasóknak, szurkolóknak a Kovásznai hórallyról!

- A helyzet a következő: A hármas gyorsasági szakaszt előreláthatólag törlik a szervezők a verseny programjából, ugyanis talán ez a gyorsasági van domborzatilag a legalacsonyabban, ezért itt van a legkevesebb hó. Viszont az első szakasz negyed részétől tiszta VB! Addig a pálya nem túl havas, de ahogy egyre feljebb érünk, meghökkentő körülmények uralkodnak. A második gyorsasági 1100 méteren rajtol el. Az ezt követő 22,5 kilométer maga a paradicsom. Megpróbálom jellemezni a pályát...... 40 centiméter igazi letaposott hó!

Milyen az időjárás?

- 0 celsius fok van. A pályabejáráson a magasabban fekvő részeken havazott, lejjebb pedig eső esett.

Milyen gumikkal mentek ti és milyenekkel a többiek?

- A nevezési listán feltüntették, hogy ki megy szegessel és ki nem. Mi az előbbi mellett döntöttünk.

Versenytársak, ellenfelek?

- Vagyunk itt páran Magyarországról. Megpróbálunk velük egymás ellen csatázni egy jó nagyot, de bízunk abban is, hogy az abszolút első tíz hely egyikét sikerül majd elcsípnünk.

Milyenek a domborzati- és hó viszonyok?

- Az első gyors rajtja kb. 500 méteres magasságban fekszik, ahonnan folyamatosan felfelé megyünk és egyre több a hó. 5 km etap szintén havas. A második szakaszon 1000 méter felett rajtolunk el és majd csak a pálya végén ereszkedünk lejjebb háromszáz méterrel. A harmadik gyors már egészen alacsonyan fekszik, ahol hófalban nincs hiány, de az úton nagyon kevés a hó. Ha itt nem történik változás, akkor törlik a szakaszt a versenyből.

Hogyan viselkedik az autó?

- Hibátlan és remélem az is marad :)) Tegnap teszteltünk, ami igazán ránk fért, hiszen a lengéscsillapítón és a fékerőn is módosítanunk kellett, de úgy gondolom sikerült beállítanunk elég jól az autót.

Navigátor téren is változás történt. Temesvári Laci ül melletted. Neki hogy tetszik ez a szerep?

- Nagyon "csipázza" és azt mondja, hogy ............. a pálya. Lobogósak a pályák, de rengeteget kell így is körmölnie. Az első, 8 km hosszú szakaszról fél füzetnyi disszertáció készült. Nagyon nagy feladat a támpont nélküliség, amikor is nincs semmi viszonyítási pont, mert minden fehér, olykor a fákra festett színes körök alapján próbálunk tájékozódni, mint a kék túrán.

Forrás: Racing.hu

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés