Get Adobe Flash player

Adásidő

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hegyi drift 2013. Bélapátfalva

A hétvégén festői környezetben rendezték meg az első bélapátfalvai hegyi drift versenyt. Látványból és gumifüstből nem volt hiány.

2013. Július 21.

A Drifted.hu szervezői úgy gondolták, ideje szakítani a hazánkban megszokottnak számító sík pályás megmérettetésekkel és a tradíciókhoz visszakanyarodva megszervezték az első hegyi felfutás versenyüket a bélapátfalvai Bélkő-hegy egykori ipari bevezetőútján.

 


Az autókat senki sem kímélte.

 

Több ezer lóerő állt rajthoz, de a versenyt technikai problémák miatt nem mindenki tudta befejezni. A bajnokságban első alkalommal autózó Kalbantner Géza már az edzésen árokba esett, amitől az S14-es "Nizzan" futóműve annyira megsérült, hogy kénytelen volt feladni a versenyt. Egy kicsivel később Nagy Gergely "Indián" látványos autózás után kardán probléma miatt fejezte be idő előtt a versenyzést, Lakatos Zoltán "Lakyboy" pedig az egyik kanyarban beleakadt egy fatuskóba és árokba dobta a "szexi pickupot".

 


Indián autóját elcsavarodott kardánnal vontatják a depóba.


Laky Boy: "A nap elején sajnos az edzésen kiderült, hogy a szervó ismét rosszalkodik. Indulhatott a szerelés gőzerővel, de szerencsére éppen, hogy készen lettünk a kvalifikációra. Gyakorlatilag edzés nélkül, de nekiálltunk a versenynek és sikerült egy negyedik helyet megcsípnünk. A Top16 első csatájában Martinák Ferivel kerültem össze. Elől haladóként nem volt gond, fölényt tudtam kiautózni. Követőként is szépen ráautóztunk Ferire, bár nehéz volt a lassú driftjét lekövetni, de úgy vélem domináltunk az első pár kanyarban. A pálya harmadik szakaszában letettem az autó seggét, hogy kiadja, - lehet talán túlságosan is, így találkozott a hátsó kerék egy fatönkkel, ami kellően megdobta a vasat. Az árokban kötöttem ki, de szerencsére komolyabb gond nélkül. Az autó hátsó felnije tojás lett a nagy ütközéstől, a kipufogó gyakorlatilag beépült az alvázba és le is szakadt egy darab. A cooler csövek is elszálltak és a hűtő is kuka lett. A futóművet még ki kell mérnünk, de láthatóan nem lett nagy baja, ha igen könnyen orvosolható. Az autó nap végére már saját lábán állt fel a trélerre, amiért nagyon hálás vagyok a csapatomnak. Köszönöm a szurkolóknak a buzdítást, augusztus végén ismét cél a dobogó Máriapócson, a Drift Allstars/EEDC nemzetközi futamon!"Lakyboy eldobta a szexi pickupot


A dobogó illatát megérezve a nap végére mindenki igyekezett maximumon autózni, így látványos csatákat láthatott a szép számmal összegyűlt nézősereg. Végül a dobogó tetejére Smidéliusz Bálint állhatott, őt Zalabai Zsolt és Szili Krisztián követte, Pelikán Gergő pedig a negyedik helyen végzett. A teljes eredménylista IDE, a bajnokság állása pedig IDE kattintva tekinthető meg.

(B)Dobogósok (balról jobbra): Zalabai Zsolt, Smidéliusz Bálint, Szili Krisztián

 

GALÉRIA

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés