Get Adobe Flash player

Adásidő

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Pályateszt Bordányban

Már csak párat kell aludni a bordányi Extreme Enduro versenyig, mi azonban nem bírtunk magunkkal, kimentünk és minden pályát, akadályt, ugartót kipróbáltunk.

2013. Július 30.

Vagyis csak próbáltunk volna, hiszen nálunk sokkal tapasztaltabb motorosok vártak bennünket, így inkább rájuk bíztuk a kemény feladatot. A 46 fokos kánikulában elsőként a megújult cross pályát teszteltük Nagy Alex, Lévai Csaba és Tommy Tommaso Bertotto közreműködésével, akik edzés gyanánt is olyan komolyat motoroztak, mintha vérre ment volna a küzdelem. Már az első körökön látható volt, hogy a professzionális pálya nyomvonala látványos, tempós versenyekre lett alakítva. Tesztpilótáink véleményei szerint is iszonyatosan pörgős és élvezhető. A rövid egyenesek miatt nincs idő megpihenni, azonnal ott egy újabb embert próbáló kanyar, vagy ugrató, amit le kell küzdeni. A pálya egyébként az öntözőrendszernek köszönhetően egész évben az időjárástól függetlenül használható.

 


Nagy Alex a cross pályán

 

Az augusztus 11-ei versenynek helyt adó extrém pálya néhány eleme első látásra leküzdhetetlennek tűnt, de Csorba Ákos és a verseny ötletgazdája, Miksi Péter megmutatták, hogy gond nélkül végig motorozható, bár tapasztalat nélkül nem ajánlott neki vágni. A pálya nagy része természetes akadályokból áll (farönk, árok, szikla, stb.), de néhány nagyméretű autógumi és két kisteherautó megmászása is feladja a leckét.

 


Miksi Péter és Csorba Ákos az extrém pályán

 

Lazításképpen a végére hagytuk a cross bicajos pályát, mert azt hittük, hogy ennyi motorozás után laza lesz, de egy cseppet sem volt az. Hegedűs “Hege” Zoltán tekert végig párszor rajta és nem csak a meleg miatt gyöngyözött a homloka, hanem mert a pálya rendesen megdolgoztatta.

 


"Hege" a bringás pályát törte be

 

Mindent összevetve egy kiváló pályakomplexumot ismertünk meg Bordányban, ahol mindenki megtalálja a számára alkalmas pályát, aki az extrém kétkerekűek sportját űzi hobbi, vagy profi szinten.

 

Augusztus 11-én bárki meggyőződhet a pályaegyüttes adottságairól, aki ellátogat a III. Extreme Enduro motoros versenyre. Az extrém versenyek szüneteiben enduro cross betétfutamokat nézhetünk meg és még a csajok is csatáznak majd.

 

(B)

 

A NAP LEGJOBB KÉPEI A GALÉRIÁBAN

Kapcsolódó cikkek (címkék szerint)

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés